UTBILDNING VERKSTÄDER


Midland arbetar långsiktigt och målmedvetet med utbildning eftersom det är en process som kräver repetition och påbyggnad där resultaten byggs på över tid. Den sker huvudsakligen lokalt hos exempelvis enskilda bilverkstäder inom områdena smörjlära, bränsle, kylarglykol, miljö, marknad, maskinskador och servicerådgivning, men också som en del i grundutbildningen för fordonsgymnasister. Läs gärna mer nedan.

 

 

 

UTBILDNING FORDONSGYMNASIER:

NATIONELL UTBILDNINGSSATSNING
GYMNASIEELEVER


Micke Kågered Racing och Midland satsar på utbildning för 2 500 fordonsgymnasister per år i Sverige. Satsningen sker för att höja kompetensnivån inom smörjlära, momentlära och mätteknik.

- Fordonsbranschen har under en längre tid beskrivit stora svårigheter för försörjningen av kompetens och rekrytering av fordonsmekaniker, säger Micke Kågered.

Många verkstäder stöttar idag fordonsgymnasierna på olika sätt, bland annat genom att ta in praktikanter. Detta sker både som ett stöd till gymnasierna men i viss mån även som ren kompetensförsörjningen för verkstäderna som kan ägna sig åt så kallad ”cherry picking” när man väljer ut de bästa i klassen.

– Flertalet verkstäder vi träffar har problem inom detta område, både när det gäller att hitta nya mekaniker i ett yrke som fått låg status och när det gäller att satsa ekonomiskt på fortbildning för de man redan har. De pekar dessutom på att kunskapsnivån är för låg, säger Jonas Udd på Midland AB.

 

Läs artikel hos Svenskt Näringsliv.

 

 

 

SMÖRJLÄRA PÅ SCHEMAT

 

Micke Kågered Racing har från 2014 besökt och utbildat ett 60-tal gymnasier runt om i Sverige. Före och efter racingsäsongen maj-september inom Top Fuel Dragracing och V8 Thunder Cars som kör i STCC-evenemangen, körs utbildningsresorna till gymnasieskolorna.

- Utbildningen består av heldagsbesök på gymnasier som utbildar elever inom fordon, lastbil eller maskin. Klasserna delas upp i flera grupper som roteras mellan 

V8 Thunder Car-trailern med racerbil och våra partners Bacho som ansvarar för verktygslära, Mitotoyo som arbetar med mätteknik och Midland som står för tribologi (smörjlära), säger Micke Kågered.

- Eleverna är mycket motiverade och utbildningen är uppskattad av både elever, lärare och skola. Utbildningsinsatsen finansieras av sponsorerna till Micke Kågered Racing, säger han.

-  Smörjlära med Midland är ett helt nytt moment i vårt utbildningsupplägg och de gymnasielärare vi pratat med välkomnar det eftersom kunskapsbristen är stor, fortsätter Micke. – Midland har hög kompetens och erfarenhet inom området varför det var naturligt för oss att söka oss till dem som partner och utbildare, säger han.

 

 

 

LÄNKAR

 

 

 

Subaru försäkring

KUNDVÅRD FÖR ÅTERFÖRSÄLJARE.

Titta gärna närmare på vårt webbaserade verktyg som förenklar och förbättrar servicen både för dig och våra gemensamma kunder.

Garanti På Väg »

 

 

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER:

motormagasinet nr25 23 augusti 2017

2017-08-24

Påverka en växellåda?

 
läs mer »
dmv nr 4 2017 crypto 4 0W 20

2017-06-09

Ny olja för VW-motorer

 
läs mer »
motormagasinet nr 21 juni 2017 foretagsbil pa vag

2017-06-09

Proffs På Väg expanderar

 
läs mer »