MIDLAND - 130 ÅRS SAMLAD ERFARENHET.


År 1880 kom Jakob Brack in i oljebranschen genom att sälja maskinoljor till industriföretag i Schweiz. Han startade eget bolag under ett enkelt, personligt och verksamhetsbeskrivande namn, Oel-Brack AG. Affärerna gick bra, rörelsen utvidgades och sortimentet växte. Sonen Alfred Brack var en stark entreprenör med känsla både för affärer och kundernas behov. Ett stort steg för bolaget togs 1910 då Alfred startade egen tillverkning av olika oljor. Bolaget växte, sonen Walter började i firman och ambitionerna utökades. Nästa riktigt stora steg togs 1938 då Walter Brack reste till USA och fick importrättigheter till Quaker States stora oljeutbud. Sortimentet och Oel-Brack växte ytterligare. I mitten av 50-talet invigdes en ny och modern fabrik i Hunzenschwil utanför Zurich där man tillverkade oljemärket Prestol.

Jakob Brack
Jakob Brack

Under 80-talet kom den fjärde generationen in i firman, bröderna Fredi och Thomas Brack. De driver företaget vidare, Thomas är vd och Fredi produktansvarig. Båda är framstående produktutvecklare och står bakom ett flertal kända oljeformuleringar:

• Super M5 75W, problemlösare för trögväxlade lådor.

• High Performance 85W-140, tystar oljud i bakaxlar.

• Avanza 5W-40, håller ventilsäten rena från koksavlagringar.

• Synqron 5W-30 och Axxept 5W-30, tystar oljud i ventillyftare och minskar oljeförbrukningen.

1994 utvidgades Oel-Bracks tillverkning av Quaker States sortiment för den europeiska marknaden. Oel-Bracks produktionskunskap, egna formuleringar och recept kom snabbt till användning i Quaker States sortiment. Det innebar en kraftig förbättring för kunder och konsumenter runt om i Europa eftersom specifikationer och normeringar nu kunde anpassas efter europeiska krav. Oel-Brack breddade produktsortimentet med OEM-certifierade produkter för bland andra DaimlerChrysler, Volkswagen och BMW.

2002 köpte Shell, ett av världens största oljebolag, varumärkena Pennzoil och Quaker State. Dessa traditionstyngda och välkända varumärken stod plötsligt inför en avveckling i större delen av Europa. Då föddes visionen om ett nytt, starkt, självständigt och helt oberoende europeiskt oljemärke – Midland. 125 års erfarenhet och kunnande, med ett av europas främsta produktsortiment, kunde därmed säkras.

I dag är Midland ett väl etablerat varumärke i flera europeiska länder. Expansionen är stark, produktsortimentet stärks och breddas ytterligare. Kvaliteten är fortsatt hög, så hög att man i Sverige ger både fri vägassistans och motorgaranti för personbilar, husbilar, SUV-modeller, vans och pick-ups.

Midland söker

 


Midland AB

Org. nr 556646-4508
Högsta kreditvärdighet
sedan 2013.
AAA


Certifikat


Midland UC-certifikat

 

130 ÅRS ERFARENHET.

År 1880 kom Jakob Brack in i oljebranschen genom att sälja maskinoljor till industriföretag i Schweiz. Han startade eget bolag under ett enkelt, personligt och verksamhetsbeskrivande namn, Oel-Brack AG.

Läs mer »

 

Följ oss på Facebook

LOGOTYP

Midlandoil logotyp

Kontakta oss för att få tillgång till vår logotyp, info@midlandoil.se.

 

LÄNKAR

 

PARTNERS


Subaru
Suzuki
Indmar båtmotorer
Kymco Sverige
Baotian Sverige
Beta Motorcyklar (Enduro)
Ragn-Sells
Alentec-Orion
MCD (tankmätning)
Spiken (billyftar)
Rydahls (bromsverktyg)
Torparen KS TOOLS (specialverktyg)
 

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER:

motormagasinet nr25 23 augusti 2017

2017-08-24

Påverka en växellåda?

 
läs mer »
dmv nr 4 2017 crypto 4 0W 20

2017-06-09

Ny olja för VW-motorer

 
läs mer »
motormagasinet nr 21 juni 2017 foretagsbil pa vag

2017-06-09

Proffs På Väg expanderar

 
läs mer »