MIDLAND ÄR ETT EUROPEISKT
OCH OBEROENDE OLJEMÄRKE.

Vår historia bygger på nära kundrelationer med fokus och intresse
för kundernas affärer, behov och utveckling.
Det betyder att Midland vill vara en framgångsrik partner till
framförallt små och medelstora företag.

 

BAKGRUND
Behovet av ett fristående, europeiskt, varumärke blev plötsligt stort då multinationella Shell köpte Pennzoil-Quaker State år 2002. Schweiziska Oel-Brack AG startade redan 1880 med tillverkning och försäljning av smörjmedel. Oel-Brack har tillverkat Quaker State för den europeiska marknaden under mer än 10 år, och distribuerat Quaker State i Schweiz i mer än 60 år. Steget var därför inte långt till att introducera ett eget fristående varumärke. Med samma breda utbud och samma höga kvalitet. Lanseringen började under 2003 i Europa.
Under 2004 introducerades Midland på de nordiska marknaderna. Då upphörde också Oel-Bracks europa produktion av Quaker State-produkter.

AFFÄRSOMRÅDEN
Midland är indelat i tre affärs- och produktområden; Personbilar, MC, Båt och Snöskoter, Tunga fordon och Industri.

KUND- & TJÄNSTEERBJUDANDE

Midland erbjuder verkstäder och återförsäljare en bättre kundtrohet och ökad lönsamhet genom unika mervärden i produkter och tjänster.

VISION
Midland vill vara en stark och fristående partner till verkstäder och återförsäljare, den mest attraktiva leverantören med de mest lönsamma tillväxtidéerna.

AFFÄRSIDÉ
Midland erbjuder en bred mix av högkvalitativa smörjmedel och system av tjänster inom miljö, logistik, finansiering och marknadsföring.

MÅL
Midlands grundare och medarbetare är entreprenörer med småföretagarbakgrund. Vårt mål är att skapa högre förtjänst, genom att prestera bättre lösningar och unika mervärden. Och ge personlig service med fokus på våra kunders behov.

MIDLAND MED RATING AA

HOS RATINGINSTITUTET SOLIDITET 2011.

Midland fortsätter öka starkt på marknaden och fick i början av 2011 styrkebeskedet AA i rating från kreditupplysnings- institutet Soliditet.

- Bolagets högre rating är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Jonas Udd på Midland. AA-ratingen hänger ihop med den 30%-iga ökningstakten i försäljningen och ökad lönsamhet. – Vi behöver Midlands ökade lönsamhet för att investera i både personal och utveckling av tjänster för att utveckla vårt kunderbjudande och förbättra

servicegraden till våra kunder, säger han. Midlands affärsidé är att påverka slutkundernas (fordonsägarnas) lojalitet till verkstäderna för att på så sätt öka verkstädernas kraft att tjäna mer pengar samtidigt som slutkunderna får extra mervärden.

- Midlands positiva resa hade förstås inte varit möjlig utan det förtroende vi fått från våra kunder. Vi påminns varje dag om vad vi behöver leva upp till i form av support och service och det är ett uppdrag vi kommer fullfölja.

Dotterbolaget Midland AB i Sverige har vuxit sedan starten för 7 år sedan och är tillsammans med moderbolaget Midland Schweiz (Oel-Brack AG) som startade 1880 en urstark koncern.

Beställ Soliditets ratingrapport maj 2011 och/ eller årsbokslut 2010 hos Midland på telefon:
031-725 34 00
eller info@midlandoil.se

VAD HAR HÄSTAR, FOTBOLL
OCH SCOUTING GEMENSAMT?

Midland känns ofta igen från motorsportsidan med vinnare inom båtracing, Top Fuel Dragracing och mycket mer. Men Midland sponsrar även barn- och ungdomsverksamhet i regionen runt Tollered och där finns tre mycket aktiva klubbar

som har ett brinnande engagemang inom barn och ungdom. Midland tycker därför det är extra roligt att kunna ge någonting tillbaka lokalt utan någon särskild motprestation affärsmässigt.

De ideella föreningar som Midland sponsrar är:

Nääs Ridförening   

Tollereds IF
   

Tollereds Scoutkår 

 

För mer information om Tollereds natursköna region med över 300 000 besökare per år, se även www.naas.se och www.naasfabriker.se

Tollereds scoutkår tackar Midland

Midland söker

 


Midland AB

Org. nr 556646-4508
Högsta kreditvärdighet
sedan 2013.
AAA


Certifikat


Midland UC-certifikat

 

130 ÅRS ERFARENHET.

År 1880 kom Jakob Brack in i oljebranschen genom att sälja maskinoljor till industriföretag i Schweiz. Han startade eget bolag under ett enkelt, personligt och verksamhetsbeskrivande namn, Oel-Brack AG.

Läs mer »

 

Följ oss på Facebook

LOGOTYP

Midlandoil logotyp

Kontakta oss för att få tillgång till vår logotyp, info@midlandoil.se.

 

LÄNKAR

 

PARTNERS


Subaru
Suzuki
Indmar båtmotorer
Kymco Sverige
Baotian Sverige
Beta Motorcyklar (Enduro)
Ragn-Sells
Alentec-Orion
MCD (tankmätning)
Spiken (billyftar)
Rydahls (bromsverktyg)
Torparen KS TOOLS (specialverktyg)
 

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER:

motormagasinet nr25 23 augusti 2017

2017-08-24

Påverka en växellåda?

 
läs mer »
dmv nr 4 2017 crypto 4 0W 20

2017-06-09

Ny olja för VW-motorer

 
läs mer »
motormagasinet nr 21 juni 2017 foretagsbil pa vag

2017-06-09

Proffs På Väg expanderar

 
läs mer »