TIDIGARE SAMARBETEN

 

 

 

RAMONA OCH MIRIAM TOG HEM HISTORISK TOTALSEGER, OCH SM-MEDALJ!

 

6 OKTOBER 2013
Bild: Glenn Mattsing / Tidningen Outside

I helgen tog Ramona och Miriam sin första totalseger i SM. Ingen kvinna har tidigare lyckats med den bedriften tidigare, och lyckan var total. “Det kan inte bli en bättre avslutning på säsongen, vi är verkligen hur glada som helst” säger Ramona. Inför SM-finalen i Uppsala skulle det bli en fight om silvermedaljen i Trimmat 4WD. Eddie Hörbing var klar segrare, och Ramona och Miriam låg på andra plats – följd av flera ekipage som hade chans att ta hem medaljen. Ramona och Miriams målsättning inför rallyt var att säkra silvermedaljen i deras första säsong i högsta klassen.

Ramona och Miriam var med i toppen från start. Med en total 2:a tid på SS1, följd av en totalseger på SS2, ledde Ramona och Miriam totalt inför fredagens sista sträcka som var en publiksträcka på asfalt. Där tappade de tid, och halkade ner till en 3:e plats inför dag lördagen, 5 sekunder efter ledande Jerker Axelsson och 4,5 sekunder efter Fredrik Åhlin på 2:a plats. Men direkt på lördagens första sträcka började tjejerna ta igen sekundrarna. Med en total 2:a plats, följd av ytterligare en sträckseger, gick de om Åhlin och låg bara en sekund efter Jerker innan SS6. Men där gjorde Jerker ett ryck, och nu var avståndet 11 sekunder upp till första platsen. Tre sträckor återstod, och det Ramona och Miriam låg tvåa totalt. Kom de på pallplats, skulle de säkra silvret. Och det såg mycket lovande ut. Inför sista sträckan hade de 25 sekunder ner till Hasse Gustafsson som låg på 3:e plats. Däremot var kampen om 2:a-platsen riktigt spännande, då Ramona och Miriam låg på tiondelen lika med Fredrik Åhlin.  Och det blev en kamp som Ramona och Miriam gick vinnande ur, då de tog Åhlin med 1,8 sekunder. Jerker Axelsson drabbades av punktering på sista sträckan, vilket innebar att Ramona och Miriam inte bara knep SM-silvret – utan även totalsegern i tävlingen.

Ramona och Miriam hyllade för sitt historiska resultat, och det var riktigt glada och rörda tjejer som körde över målrampen. “Förra SM-tävlingen blev vi snuvade på segerchansen på grund av en punka, och denna gång var det vi som hade marginalen på vår sida. Den här segern är inte bara vår utan hela teamets, och till alla sponsorer som har gjort detta möjligt. Vi har haft turen att jobba med människor som verkligen trott på oss och gett oss den bästa uppbackningen. Extra tack till vår chefsmekaniker Mikael Gustafsson som trott på oss från början och som har gett oss förutsättningarna för att lyckas” säger Ramona.

För fler bilder och information, kontakta:
Glenn Mattsing: 070 327 76 16
Ramona Karlsson: ramona@ramonarallying.com

 

 

MIDLAND GÅR IN SOM OLJEPARTNER HOS
RAMONA
RALLYING. 


Inför de två sista SM-deltävlingarna, går Midland oil in som oljepartner till Sveriges snabbaste tjejer; rallyföraren Ramona Karlsson och hennes co-driver Miriam Walfridsson.

Som första kvinnliga ekipage någonsin, ligger de just nu på pallen i rallyts tyngsta klass i sin Skoda Fabia WRC. Fyra tävlingar har hittills körts och med två pallplatser under de senaste tävlingarna, har tjejerna nu klättrat till en 2:a plats i SM-tabellen, efter ledaren Eddie Hörbing.

”Vi har tidigare haft ett positivt samarbete med Midland, och har varit mycket nöjda med såväl deras produkter som samarbetet i stort. Vi känner oss nu riktigt glada och stolta över att Midland kommer tillbaks som vår oljepartner, och vi ser fram emot fortsatt samarbete med dem” säger Ramona.

Ramonas rallybil är en WRC-bil, och är den mest extrema bilen man kan köra i rally. Och då är det mycket viktigt med noggrann service samt att inte tumma på material och produkter. Midland ser därför extra positivt på att samarbeta med ett team av denna kaliber.

“Ramona med team har, i kombination med god erfarenhet av produktapplikationer för motor och drivlina, tidigare fungerat mycket bra som spokesmen och tekniska ambassadörer. Vi är både stolta och glada att vi nu hittat tillbaka till ett nytt samarbete, säger Jonas Udd, vd för Midland AB. “Vi önskar Ramona med team lycka till” säger Jonas.

Ramona

 

På fredag går starten av årets fjärde och näst sista SM-rally, “East Sweden Rally”, med start och mål i Linköping. Efter två raka pallplatser, har  Ramona och Miriam nu klättrat till en total 2:a plats i rallyts “värstingklass” Trimmat 4WD. Siktet är inställt på att försvara placeringen. “Det är tuff konkurrens. Per-Arne Ljung ligger tätt bakom och nosar, och likaså Ingemar Svensson och Hasse Gustafsson. Så det kommer bli riktigt tufft och spännande” säger Ramona. Eddie Hörbing har en betryggande ledning med 90 poäng, före Ramona på 62. Men allt kan hända, så se fram emot en rafflande avslutning på SM-säsongen.

Läs mer:
Aktuell SM-tabell
East Sweden
Ramonarallying

 

 

 

Santosh

MIDLAND SPONSRAR:

Santosh Berggren (Seat Team Sweden, STCC Banracing)

www.santosh.se

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER: