MIDLANDS FÖRARE
STICKER UT.

Här kan du följa aktuella event och länkar inom motorsport där Midland är med som partner och sponsor. Klicka på bilderna nedan eller följ länkarna till höger.

Motorsport och sponsring handlar om mer än att vinna.

Visst är det roligt när tävlingsförare som Urs Erbacher (Top Fuel Dragracing),

Lorentz Stauble (MC Dragracing) och Bo Warmenuis (FIA vetranbil och nu rally) samlar EM-guld på hög. Midland och publiken uppskattar även de som kanske inte alltid vinner men som sticker ut på grund av sitt engagemang och som duktiga spokesmen för Midland.

Några exempel är Team Olderin (båtracing), Peter Mackhé (Supermotard) och den ofta svartflaggade publikfriaren Urban Bergström (rallycross).

Sponsring kan även innehålla ett socialt engagemang.

Midland har inom detta område valt att sponsra Tollered IFs fotbollsverksamhet för barn och ungdom samtidigt som vi visar vår närvaro lokalt i den by vi har kontoret.

 

 

 

KÅGERED RACING

– stärker satsningarna inom racing och ungdomsutbildning.


Micke Kågered Racing startar samarbete med Midland för att stärka satsningarna inom racing, utbildning av fordonsgymnasier och aktiviteter på utställningar. Micke Kågered försvarar i år sitt EM-guld i Top Fuel Dragracing från 2014 samtidigt som han driver två V8 Thunder Car-stall med Andreas Ahlberg som förare i Ford Mustang och Peter Möller i Camaro. V8 Thunder Cars körs inom STCC-evenemangen.

 

- Vi ser fram emot en intensiv racesäsong med Midland som ny partner. Jag känner Midland och den höga produktkvaliteten sedan många år då jag samarbetade med dem då de tillverkade Quaker State på 90-talet, säger Micke Kågered. 

RAMONA FYLLER MOTORN
MED MIDLAND IGEN.

 

Ramona Karlsson, tävlande med en Volkswagen i Rallycross, fyller motorn och lådan med Midland igen. Ramona är världens enda kvinnliga tävlingsförare i Supercar Rallycross.

- Vi är glada och stolta över att presentera Midland som vår samarbetspartner inom olja och smörjmedel. “Det känns riktigt kul att ha tillbaks Midland igen, efter att ha arbetat tillsammans under min tidigare karriär i rally. Proffsiga, engagerade och som ger en värdefull support med kvalitativa produkter till min tävlingsbil!, säger Ramona.

- Samarbetet med Ramonas team känns helrätt. Midland kan tillföra teknisk kompetens med spetsprodukter för motor och drivlina och Ramona är en perfekt representant som passar väl in i vår satsning på kvinnor inom motorsport. Dessutom är Ramona en bra inspirationskälla för ungdomar och studenter som ligger i linje med pågående utbildning i smörjlära på Sveriges fordonsgymnasier via Micke Kågered Racing, säger Jonas Udd på Midland.

 Ramona kör både SM och EM. Följ tävlingarna och resultat på Ramonas Facebooksida (se länklista). Tävlingarna sänds i TV där Viasat eftersänder de utländska EM-deltävlingarna.

 

 

 

VERONICA OLDERIN

– satsar på både SM och VM.

 

Som enda tjejteam satsar Veronica Olderin på både SM och VM i offshore båtracing – Midland hänger självklart på och stöttar satsningen.

Förare Veronica Olderin och navigator Kristina Coleman satsar med förra årets SM-silver och placeringar i både VM och EM i ryggen, vidare inom SM och VM i offshoreteam B-87. Vännerna på Midland önskar lycka till.

Veronica kommenterar förra året:

– Respons från publik och övriga förare har varit enorm. Som enda tjejteam i år syns vi mycket i press och radio och får mycket publicitet och uppmärksamhet på tävlingar, som i Norge under VM

 

Där körde vi hem en nionde och två tredjeplaceringar. Känslan av att två gånger stå på bronspallen med team där förarna har flera VM-medaljer är oslagbar.

För Midland är det naturligt att hänga på unga team med tjejer inom motorsport

– Sedan vår egen start i Sverige för 10 år sedan, är vi uppstickare i branschen, precis som tjejerna, säger Jonas Udd på Midland. Vi känner extra sympati för team som sticker ut och är på väg uppåt. Som Ramona och Elin i Rally. Det är extra kul att Veronica, som vi jobbat med i flera år, nu utökar sitt engagemang både tävlingsmässigt och med Midland, säger Jonas Udd på Midland.

 

 

 

AMANDA ELVIN

– uppfostrad med Enduro.

 

Amanda Elvin är född i Grums 1994 och har sedan dess uppfostrats av en hel familj av Enduro och Motorcross intresserade människor. Så att Amanda började med Enduro 2008 är kanske inte så konstigt. 

 

Amanda och hennes stöttande familj kämpar för att ta sig runt i så väl Sverige som i övriga länder för att delta i så många tävlingar som möjligt, både SM och VM.

Midland är ny oljesponsor för Amanda från 2015. Kolla in den coola YouTube-filmen som finns under länkar.

 

 

 

DRAGRACING EM

Solig helg med nya banrekord på Tierp Arena Midland och flerårige EM-mästaren i Top Fuel Urs Erbacher Team samt Mats Jacobssons Midland Oil/AllTele Racing Team i Pro Stock och Competition bjöd på bra racing under helgens EM. Båda åkte ur tävlingen med minsta möjliga marginal men bjöd publiken på dragracing när den är som bäst och Mats Jakobsson satte personbästa.

Vännerna på Midland tackar teamen, kunder och alla fans för ett varmt deltagande!

 

 

 

team-Hertz

MIDLAND I SAMARBETE MED TEAM HERTZ

Sommaren 2004 började arbetet med att etablera ett team som kan hjälpa ungdomar med motorintresse att börja tävla i ordnade former, främst i rally. Jag, Göran Tyrbjörn, tillsammans med Per Carlsson och Kalle Grundel, kallade till en förar- och kartläsarutbildning i mörkaste småland. Året därpå satsade teamet på två ekipage inom Volvo Orginal med första och andra plats som resultat i Sverigeseriens C-förarklass.

Därefter har verksamheten vuxit, med utlandsstarter och vinster i Volvo orginalklassen, som är Sveriges f n största bilklass.
 2009 vann Robert Eriksson SM-guld i klassen grupp N och året därpå vann Maria Andersson RM för tjejer.

2011 blev en succé genom Robert Erikssons bronsplats i Rally-SM, samt fjärdeplatsen genom Tobias Bergetorp i både huvudklass och junior-SM.
 Santosh Berggren i en Hyundai blev femma i racingens JTCC och Alexanders läroår resulterade i sju stycken A-finaler av åtta möjliga i kartingens MKR-serie.

assets/rally/samarbetspartners-2.png

 

 

 

Lina Björklund

LINA BJÖRKLUND, 16, TÄVLAR I BÅDE RALLY OCH RENAULT CLIO CUP.

Hon är en växande talang som är med i tätstriden.

Gå in på:
http://www.sskserien.se/ och klicka på ”live” så kan du följa Lina.
Mer information »

Volvo Cup
Young female drivers

JOEL NYSTRÖM, SPEEDWAY, SAMARBETAR MED MIDLAND

För att berätta om mig själv så kör jag Longtrack (sandbana och gräsbana) i Europa och speedway i Sverige för  Rospiggarna från Hallstavik.

Främsta meriter 2012 är 1 seger, 4st 3:e platser. Joel kör sin motorcykel på Midland MC 10W-50 och kommer från Östhammar.

Speedway Joel Nyström 

MIDLAND
AMBASSADÖRER.

Midlands racingambassadörer kommer från Småland. De åker land och rike runt på tävlingsarenor inom motorsport för att promota och informera om Midland. Sina bilar har de kört på samma goda Midland kvalitet sedan ett 30-tal år tillbaks i

tiden. På bilden från vänster: Roy Johnson kör Triumph Trident-72 och Volvo V70, Peter Franzén kör Porsche 911-85 samt Nissan Sunny-94 och Conny Warnheim kör VW-Cabriolet-71, SEAT Cordoba SX-97 och SAAB 90-85. Ambassadör Bo Johansson (ej med på bilden) kör SEAT Toledo-99.

BÅTRACING.

Olderin:

K klassen har fyra båtar till start denna gång.

Läs mer på: www.klassk.se

TEAMNYHETER.

Nytt från olika team:

Husaberg 

Gunnar Olderin

Veronica Olderin

Conny Åslund

ÅTERFÖRSÄLJARE – LOG IN


MIDMAN
WEB SHOP


Följ Midland AB

NOTISER:

motormagasinet nr25 23 augusti 2017

2017-08-24

Påverka en växellåda?

 
läs mer »
dmv nr 4 2017 crypto 4 0W 20

2017-06-09

Ny olja för VW-motorer

 
läs mer »
motormagasinet nr 21 juni 2017 foretagsbil pa vag

2017-06-09

Proffs På Väg expanderar

 
läs mer »